Strhnout z kauce ušlé nájemné

uživatel
fan_tomas
17.4.2021
Odstěhoval se mi nájemník a zjistil jsem že docela dost zničil linku. Strhnu mu to z kauce. Jenže než se to opraví, zůstane mi byt tak měsíc bez nájemníka. Můžu mu z kauce strhnout třeba i to jedno nájemný? Dík Tomáš
uživatel
JiriX
18.4.2021
myslím že se to nesmí, ale někdo třeba nevrátí celou kauci a prostě řekne že je to kvůli zničené lince.
uživatel
miguel
18.4.2021
V takovým případě se ušlý nájemný po nájemníkovi vymáhat nedá a nejde to ani strhnout z kauce.

@JiriX: Pokud něco strhneš z kauce, tak musíš jasně rozůčtovat kolik a za co. Takže za zničenou linku si řekneš určitou částku a ta může bejt vyšší nebo nižší než kauce. Pak doplácíš buď ty nebo doplácí nájemník. Pokud bys nájemníkovi prostě nevrátil kauci a neměl to jasně podložený, tak může nájemník klidně vymáhat vrácení kauce u soudu. Asi by z tebe nakonec stejně nic nedostal, ale tahej se s nějakým blbem po soudech.
uživatel
Mišánek
18.4.2021
Takový lidi nepodporovat. Nedokázal ani včas nahlásit, že se mu podařilo linku zničit. Takovýmu paku bych kauci nevracela a pochybuju že bude něco vymáhat.
uživatel
fan_tomas
18.4.2021
Jde mi spíš o to jestli se to může podle zákona.
uživatel
kajik
18.4.2021
Nemělo by se to.
uživatel
Radim
18.4.2021
záleží jak je nastavená smlouva. Mám tam klauzuli že musí předat byt vymalovaný a bez závad. Jinak automaticky pokuta ve výši nájmu, plus úhrada faktury za firmu co byt uvede do perfektního stavu.
uživatel
fan_tomas
19.4.2021
Díky. Napsal jsem mu, že mě zničená linka bude stát v celkovém součtu víc než je jeho kauce. Že teda pokud souhlasí, tak mu nevrátím kauci ale další peníze po něm chtít nebudu. Tak jsem zvědav co na to odpoví.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.