Pronajmout levne a rychle nebo pomalu a draze?

uživatel
luki
5.5.2021
Mam takovou spis filozofickou otazku. Co je lepsi? Pronajmout byt trochu levnejs aby se hned obsadil nebo dat vysokou cenu a cekat treba 2 mesice nez se nekdo ozve? Ma nekdo statistiku co vychazi lip?
uživatel
Radim
6.5.2021
Trochu dráž a klidně pomaleji. Pokud už mi zůstane nějaký byt třeba měsíc prázdný, využívám ho jako kancelář, nebo jako zázemí k rekonstrukci dalších bytů v domě.
uživatel
kajik
6.5.2021
Těžko říct, co je vlasntě vysoká cena. Snažím se nastavit cenu na hranici toho, co jsou ještě nájemníci ochotní za daný byt platit. Je to vysoká cena? Nebo je to přesně ta správná tržní cena?

Byty většinou pronajmu max do dvou měsíců, ale spíš rychleji. Dokud je byt prázdný, tak v něm podle možností dělám drobné úpravy, vylepšení, úklid apod.
uživatel
miguel
11.5.2021
Tak ze zkušenosti - od určitý částky se ti nebude vůbec nikdo ozývat. Když zlevníš třeba o 500 Kč, tak najednou volaj mraky lidí. Takže spíš to chce strefit tu ideální částku. Chce to kouknout za kolik se normálně pronajímá a spočítat si zhruba průměr. Nebo zkusit trochu vyšší cenu a pak po stovkách ubírat dokud nezačnou lidi volat.
uživatel
JiriX
19.5.2021
raději o trochu levněji, aby se pronajal hned. pokud bych dal byt o 10% dráž a byl by kvůli tomu dva měsíce prázdný, vrátí se mi to až za dvacet měsíců. nájemci v bytě vydrží v průměru tak 2-3 roky, ale pokud je byt předražený, tak je to spíš půl roku až rok.
uživatel
Radim
23.5.2021
Od výše pronájmu se dost často odvíjí i cena nemovitosti. Pokud pronajmu o tisícovku dráž, zvýší to cenu nemovitosti minimálně o 100 tisíc. Takže když chci určitou nemovitost prodat nebo použít jako zástavu, určitě se mi vyplatí pronajmout za vyšší cenu, i když bude třeba měsíc prázdná. Takhle to funguje hlavně u komerčních nemovitostí - obchodní prostory, bytové domy... Ale může to mít vliv i na cenu investičních bytů.
uživatel
jirkar
26.5.2021
Dělám byty ve vyšším standardu a pronajímám je hlavně cizincům. Běžně se mi daří pronajmout o dost dráž než je průměr. Neobsazenost mi vychází v průměru tak kolem deseti procent, ale nemám tolik bytů abych mohl dělat statistiku.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.