Problémová majitelka bytu

uživatel
Wendi
29.6.2023
Dobrý den,
chtěla bych se s Vámi poradit ohledne problémové majitelky bytu.
Bydlim v rodinném domku, v byte v patře, majitelka obývá byt v prizemi. V byte bydlím jiz něco málo přes rok. Ihned po nastěhování jsem začala mit podezření že v mé nepřítomnosti chodi do bytu, drobné posunutí věcí, rozsvícené světlo na chodbě atd. Po tomto jsem si do bytu dala dverni a pohybova čidla s tichým alarmem, ktery se nekolikrat spustil v mé nepritomnosti, pote jsem jiz zapnula sirenu, kterou majitelka spustila asi dvakrát a pote návštěvy přestaly. Začaly jí ale vadit jine věci, jako návštěvy v bytě, ktere údajně musím hlásit předem (v byte bydlim sama a platim zalohy za energie za 2 osoby), dále ji vadi ze muj přítel kouri na balkone, byt je nekuřácký což striktně dodržujeme, pote ji začal vadit i muj přítel, v zimě mi nekolikrat volala ohledne regulace topení, dokonce jsem od ni mela telefonat ve 3 hodiny v noci ze mam zavřít okno, vadi ji dlouhe zaclony v bytě, obviňuje mě z rozbití dveří, které nesedely v rámu jiz pri nastěhování, vadí ji dokonce že na balkone suším prádlo. Dokonce chtěla řešit to že přítel byl u me asi 14 dni v době me pracovni neschopnosti a pomahal mi s peci o domacnost a o mě, a chtěla ho hlasit jako dalšího nájemníka bytu.
Spousta lidi mi radi at se prestehuji, coz ale momentálně není idealnim řešením, spise bych uvítala rady jak se proti takovým útokům branit, alespoň do konce nájemní smlouvy, drive si nic dalsiho hledat nechci.
Ještě bych podotkla, ze nejsem konfliktni typ, snazim se dodrzovat stanovene pravidla, nejsem hlucna, nájem vzdy platím včas a rekla bych ze jsem bezproblemovy nájemník.
Za kazdou dobrou radu děkuji a preji všem hezky den.
uživatel
Radim
1.7.2023
Dobrý den,
ájemníci si bohužel dost často myslí, že jim do bytu někdo leze. Jsou případy, kdy je to pravda a jsou případy, kdy je to jen pocit. Alarm s pohybovým čidlem vám sepne kdykoliv přejde mrak přes oblohu nebo když zafouká vítr. Jistotu budete mít jedině když si pořídíte kameru se záznamem. Dá se koupit s pohybovým čidlem za pár stovek. Pokud se podezření potvrdí, aspoň bych vyměnil zámek.

Návštěvy nepřevyšující cca 24 hodin se v klasickém bytě se hlásit nemusí. Pokud se ale jedná o spolubydlení, tak tam můžou být myslím návštěvy i zakázány, respektive záleží na podmínkách stanovených majitelem.

O kouření cigaret se často vedou spory, ale pokud si to majitelka nepřeje, tak asi není důvod si dělat zle. Já to řeknu z pohledu majitele. Když si nastěhuju do baráku slečnu nekuřačku a po nějaké době tam najednou začne bydlet přítel kuřák, o kterém mi nikdo nic neřekl, tak by mě to asi dost naštvalo. Odkud můžu vědět, že je tam jen na 14 dnů? Odkud vím, že nekouří i vevnitř?

Takže moje rada zní, najděte si s přítelem kuřácký byt, vyměňte si zámek a máte vyřešeno. Pokud chcete zůstat v současném bydlení, respektujte přání majitelky, komunikujte, hlašte vícedenní návštěvy a respektujte zákaz kouření.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.