Panelák nebo cihla? co je lepší na investici?

uživatel
mike_š
29.3.2021
Zdravím. Chci se zeptat co preferujete na investici? Byt v paneláku nebo v cihlovém domě?

Chceme se ženou koupit byt na hypotéku v Ústeckém kraji a pronajímat.

Máme už určitou představu, ale chceme si ještě vyslechnout názory ostatních.

Moc díky
Mike
uživatel
Radim
29.3.2021
Moc na tom nezáleží. Spíš to chce koukat jestli je dům slušný - aby tam nebydleli jenom nepřizpůsobiví. V ústeckém kraji jsou všude, ale aspoň aby jich v domě nebyla většina.
uživatel
kajik
30.3.2021
Také bych řekl že je to jedno. Panelák má výhodu, že je to systémová stavba, takže přesně víte co čekat z hlediska případných technických problémů. Cihlové stavby jsou každá trochu jiná. Při rekonstrukci cihly nikdy úplně nevíte jak dlouho to bude trvat a co vás tam překvapí.
uživatel
miguel
31.3.2021
Já jsem kupoval všechny investiční byty kdysi v paneláku. V tý době to bylo o hodně levnější. Dneska jsou ty ceny tady v Praze skoro na stejno, což mi samotnýmu hlava nebere. Přece jenom ty panelákový byty se nedaji srovnat třeba se starejma cihlovejma barákama kde jsou vysoký stropy.

Takže v tuhle chvíli kdybych kupoval další byt, tak bych bral spíš tu cihlu. Aspoň teda v Praze mi to přijde jako jasná volba. A co jsem tak koukal, tak je to v tom Ústí dost podobný.
uživatel
jendak
31.3.2021
Taky jsem kupoval panel v době když to bylo o hodně levnější. Dneska už ty rozdíly nejsou tak velké, ale ty paneláky se taky hodně zvedly. Kolikrát ty slušnější paneláky vypadaji líp než některé zanedbané cihlové domy. To bude možná důvod proč se ty cenové rozdíly trochu zmenšily.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.