Nevrácení kauce

uživatel
mara77
24.3.2021
Ahoj, na konci února se mi odstěhoval nájemník - prase. Zůstala po něm zničená plovoučka v kuchyni - asi od vody, kuchyňská linka ve spodu celá prohnilá, lednička úplně nechutná - zůstalo v ní vajíčko a asi milimetr nánosu. Samozřejmě nevymalováno.

Napsal jsem to do předávacího protokolu a nevrátil jsem kauci 32 tis.

Byt se doteď opravuje a škoda bude určitě minimálně 40 tis, navíc přicházim o nájem.

Nájemník chce kauci vrátit a vyhrožuje že to bude vymáhat. Pořád volá, píše a otravuje. Co s takovým hovadem? Musím se s ním vůbec bavit? Díky.
uživatel
Miroslav Zajíc (moderátor)
24.3.2021
@mara77:

Vyúčtujte mu tu škodu např. na těch 40 tis. a požadujte ještě doplacení těch 8 tisíc. Pošlete mu detailní vyúčtování. S největší pravděpodobností už se neozve.
uživatel
kajik
24.3.2021
Koukněte se také radši jestli tam nemá vysokou spotřebu energií. Nevím proč to tak je, ale čím větší prase, tím větší spotřeba vody.

Při skončení nájmu tu spotřebu radši kontroluju a rovnou to kdyžtak nájemníkovi naúčtuju. Aspoň nějak odhadem podle cen za minulý rok. Protože až Vám za rok přijde vyúčtování, tak už budete nájemníka těžko někde nahánět.
uživatel
mara77
24.3.2021
Jo, díky, to by mohlo zabrat.

Zálohy na vodu už se mu zvedaly, takže ok.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.