Nájemníci mě nerespektují? Pomoc!

uživatel
snehulak
4.4.2021
Dobrý den mám 24 let a vypadám na 13, nájemníci mě nerespektují dělají si co chtějí. Co mám dělat? :( Ze čtyř lidí na prohlídce mi tři tykali. Vybral jsem toho co netykal. Ze začátku dobrý, ale platí čím dál později, v bytě kouří a když jsem si mu dovolil něco říct, tak mi začal taky tykat a nic nedodržuje, že mu nebudu říkat co má dělat?! Má smlouvu na dalších 8 měsíců nevím co budu dělat :( Řekl jsem že mu dám výpověď řekl to víš že jo běž za maminkou :(

Byty jsem koupil na hypotéku nikdo mi nepomáhal všichni se ke mě chovaji jako bych to dostal od rodičů.

Prosím jak to děláte aby vás nájemníci neschazovali?
uživatel
miguel
4.4.2021
Tak to jsi borec že ve 24 už myslíš na investice. Já jsem v tvým věku myslel maximálně na chlast a dělat blbosti.

Ale k tvýmu dotazu. Proč tě nájemníci schazujou? Protože se před nima schazuješ sám. Asi se hrbíš, koukáš do zemně, mluvíš tenkým hláskem, žejo? Tak to nedělej :D

Co to máš vůbec za nájemníka? To bude asi nějakej, jak to říct, opálenej? Zajdi si za právníkem a poraď se jak ho vyhodit.
uživatel
kajik
4.4.2021
Vybudovat si autoritu není snadné a musíte na sobě trochu zapracovat. Když jsem byl ve Vašem věku, tak mě také nikdo nerespektoval. Chce to trošku sebejistoty, možná i dělat nějaké sporty a posilovat.

Také možná nosit oblečení které Vás udělá starší. A oblečení Vám musí hlavně dobře padnout. Spousta mladých nosí nadměrné velikosti a dělají tak ze sebe s odpuštěním šašky.

Pak samozřejmě naprostý souhlas s tím co píše @miguel. Nehrbit se, mluvit hlubším hlasem, koukat nahoru a ne na zem.
uživatel
Mišánek
4.4.2021
Je to o sebejistotě a o společenském statusu. Jste majitel bytu, máte se tak chovat a neprojevovat se jako děťátko.

Jak už se tady psalo, tak žádné hrbení. Taky nespěchat, neběhat a mít všechno zorganizované. Mám všechno dobře připravené a od začátku lidem říkám co a jak - pojďte dál, pojedeme výtahem, tady je koupelna, teď půjdeme do kuchyně, pojďme. Všechno mám profesionálně zpracované - vytištěné formuláře, dané do desek atd.

Jinak na prohlídce mi také jeden trapák zkusil tyknout. Zeptala jsem se od kdy si tykáme, pak byl ještě drzý tak jsem mu ukázala dveře.

Začínala jsem v podobném věku jako vy, pronajímám už přes dva roky a jde to i když jsem holka a také vypadám o dost mladší
uživatel
Radim
4.4.2021
Je to také o tom jaké byty pronajímáte. Podle toho, co píšete, tak asi pronajímáte nějaké byty nižší kategorie? Pak se vám budou hlásit takoví trochu hrubší lidé a musíte být trochu splachovací.

Možná by pomohlo na těch bytech zapracovat, opravit, uklidit, udělat lepší fotky. Třeba vám potom budou na prohlídky chodit lepší lidi.

A pak je to hodně o výběru nájemníka. Radši nechám byt dva měsíce prázdný, než abych si tam dal někoho pochybného. Klidně odmítněte prvních patnáct lidí pokud vám nevyhovují nebo se neumí chovat.

Jinak možná na sebe hodit třeba sáčko?
uživatel
pavelix
4.4.2021
Také mi přijde jakoby tazatel pronajímal někde v Chánově. Možná radši jít na to přes realitku, nebo vzít si s sebou aspoň někoho kdo má větší autoritu. Asi každý na to není.
uživatel
miguel
4.4.2021
@pavelix:

Na Praze 1 to asi nebude :D

Souhlas, že zkusit přes realitku, ale taky si musí dát pozor aby nenaletěl. Ty realitky taky nejsou všechny zrovna svatý.
uživatel
Mišánek
4.4.2021
Realitka je s odpuštěním past na blbce. Na co realitku? Aby se to nikdy nenaučil sám?
uživatel
snehulak
4.4.2021
Neni to žádný chánov. Oba byty jsem koupil kousek od Chebu. Je pravda že to neni nic luxusního ale zase tohle jsem fakt nečekal.

@kajik: Jaké oblečení mě udělá starší? Nosím všechno značkové takže si myslim že to tim nebude? Větši velikosti jsou v módě celkem se v tom vyznam samozřejmě starší generace to vidí jinak :D
uživatel
Mišánek
4.4.2021
@snehulak:

Nesnažila bych se nutně vypadat starší, ale aspoň normálně na svůj věk ;-)

Chcete mít autoritu nebo ne?

Za mě je to i o botách. Chlap má mít pořádné boty a ne sportovní křusky. Podle bot poznám jestli to už to má borec v hlavě srovnané, nebo jestli je to ještě děcko.
uživatel
VlastnikBytuPha
19.7.2021
@snehulak:

Já to znám, vypadal jsem dlouho dosti mladší, bylo mi nepříjemné, když mi někdo tykal po třicítce.

U cizích lidí, tak tykal bych taky, teda pokud by někomu bylo 80 tak ne, ale někomu, komu je 40, 42 tak ano. Od nájemníků jako majitel bych si tykat nenechal. Řekl bych jim, že mi nemají tykat. Pokud by mi někdo tykal při jednání o nájemní smlouvě, tak bych to utnul.

Tykání nepatří to byznys sféry. Klientům nebo obchodním partnerům se netyká. Tykat si můžou sportovci, studenti na vš v denním studiu, i když jim je třeba už 30. V práci ale by tykání mělo přijít až poté, co se ti dva na něm domluví, ne automaticky. Ani pacient nemůže tykat sestře - v nemocnici nebo u doktora, i když jemu je třeba 55 a jí je 20. Nedovolím si ani tykat prodavačce, i když bude dvacítka. Pokud jsem majitel bytu, tak mi tykat nesmějí. Pokud se se mnou nebaví, nechtějí platit, tak bych si vyžádal pomoc advokátní kancelář. Pokud by byly problémy s více nájemníky, asi bych pak pronajímal přes nějakou firmu. Jí se dá do nájmu, oni dají do podnájmu. Podnájemníci jdou z bytu vyrazit dosti rychle.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.