Nájemce porušuje pravidla, drobnosti

uživatel
Robin
26.5.2021
Ahoj,
mám v bytě nájemníka, který každou chvíli něco porušuje. Jsou to drobnosti. Například zaplatí o jeden den později nájemné, vyhazuje vajgly z okna, tak dvakrát měsíčně udělá párty až do rána, nebo kouří z okna. Byt je nekuřácký. atd. Každou chvíli je na něj stížnost od sousedů. Sice jsou to z mého pohledu takové blbosti, ale štve mě to, protože s ním věčně musím něco řešit. Když mu zavolám, tak je odrzlý a má to úplně na háku. Je to mladý kluk. V jeho věku jsem byl asi podobný. Ale na rovinu, raději bych měl svůj klid a jenom vybíral nájemné. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo nějaké rady a tipy jak tohle řešit? Asi ho nechci rovnou vyhodit, raději bych šel nějakou smírnou cestou. Díky za každý nápad.
uživatel
jirkar
26.5.2021
Zopakoval bych mu pravidla a pohrozil neprodloužením smlouvy. Zároveň bych mu zvednul nájemné. Buď se sám odstěhuje, nebo aspoň bude platit něco navíc za ty starosti.

Do bytů jsem začal dávat detektor kouře z cigaret, takže když si někdo zapálí, začne mu to pištět. Je to v SDK podhledu a nejde to úplně snadno odpojit.
uživatel
miguel
26.5.2021
Nejsi jeho fotr abys ho vychovával. Vyhoď ho a budeš mít klid ;-)
uživatel
kajik
27.5.2021
Neprodloužil bych mu smlouvu. Rovnou vyhodit asi ne.
uživatel
Radim
28.5.2021
Rovnou vyhodit? To opravdu asi ne. Nejlepší řešení je neprodloužit smlouvu. Je lepší poslat nájemníkovi cca 2 měsíce dopředu písemně vyrozumnění, že se mu smlouva už neprodlouží. Pokud mu zrovna smlouva končí třeba za týden, tak bych mu to prodloužil maximálně tak na dva měsíce, než si najde jiné bydlení.
uživatel
miguel
28.5.2021
Jasně měl jsem na mysli neprodloužit smlouvu. Souhlas.
uživatel
Robin
28.5.2021
Přijde mi, že to právě není až tak závažné, abych ho vyhodil. Hledám spíš způsob jak s ním komunikovat a jak nastavit pravidla, aby se tohle nestávalo.
uživatel
mara77
29.5.2021
@Robin:

Možná jedině pohrozit vyhazovem. Ale ty lidi stejně nepřevychováš. Akorát ti zničí byt.
uživatel
Mišánek
29.5.2021
Pravidla jsou jasně nastavený. Platit se musí včas, kouřit se nesmí, hlučet po desáté se nesmí. Je mu to jedno. Z vás má asi celý barák radost když ho chcete v bytě nechat i když si na něj lidi každou chvíli stěžujou jak píšete.
uživatel
Robin
2.6.2021
@Mišánek:

Jsou to takoví věční stěžovatelé. Stěžují si i na ostatní, třeba že jim štěká pes nebo mňouká kočka. Spíš mi přijde, že v tom trochu hraje roli závist.
uživatel
Radim
4.6.2021
@Robin:

Asi máte opravdu dobrý byt, když vám ho ostatní lidé v domě tak závidí. Je zvláštní, že na mé nájemníky si zatím skoro nikdo nestěžoval, a to už mám těch bytů trochu víc.

Štěkání psů považuji za poměrně závažný problém. Lidé odejdou do práce a nechají psa samotného. Nevadí jim, že pak zbylých 50 partají musí poslouchat štěkot jejich miláčka. Vůbec si nedivím, že si na ně někdo stěžuje. Kdo je pro Vás věčný stěžovatel, může být jen člověk který potřebuje pracovat z domova a nemá klid díky tomu jednomu procentu hlučných nájemců, potažmo nezodpovědných pronajímatelů.
uživatel
miguel
6.6.2021
@Robin:

Nech si poradit, když ti dělá problémy a bytu si neváží, tak ti ten byt taky nejspíš zničí a navíc pak bude celej barák proti tobě. Nemá to cenu s takovým volem. Možná jsme takoví taky byli v mládí, ale taky jsme se museli trochu spálit abysme pochopili, co se může a co nemůže.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.