Hypoteka na vlastni dum - koupit investicni byt a rucit s nim?

uživatel
Ozzy
18.3.2021
Zdravicko. Chceme si se zenou vzit hypo na vlastni dum, cca 10 mio. Banka chce abychom meli nasetreno aspon 20% ceny, tzn. 2 mio. Zatim mame skoro 500 tis.

Otazka zni: Mame si za tech 500 tis. koupit investicni byt? Pak bychom tim bytem rucili za ten barak, az nasetrime ty zbyvajici penize.

Jde mi o to, aby se ty penize jednak nerozhazely. A jednak se bojim kvuli inflaci. Treba az nasetrime ty 2 mio tak barak uz bude stat 20 mio... Takze abysme uz aspon koupili neco co se bude zhodnocovat.

Je to dobrej napad? Nebo radsi neriskovat a nechat penize treba na sporicim uctu?

Dik za kazdou radu.
uživatel
JiriX
18.3.2021
za mě super nápad a měl by to takhle udělat každý.
uživatel
Ozzy
19.3.2021
Diky za ujisteni. Nejake rady, tipy, triky? Na co si dat pozor?
uživatel
kajik
19.3.2021
@Ozzy:

Tak za 500 tis se dá koupit už málo kde. Záleží odkud jste. Pokud tam budete muset dojíždět, tak jednak si o té lokalitě něco prostudujte a jednak popřemýšlejte i kolik vás bude stát cestování.

Je dobré vědět jaká je v tom domě skladba obyvatelstva. Aby to nebyli, jak to říci, lidé na dávkách. Určitě víte koho mám na mysli.

V téhle ceně je lepší koupit panelák (nejlépe revitalizovaný), protože je jednodušší na údržbu.

Já kupuju byty které jsou v nejhorším možném stavu a pak dělám komplet rekonstrukci. Ale chápu že to není pro každého. Pokud nechcete dělat rekonstrukci tak byste měli kupovat něco, co už rekonstrukcí prošlo. Takže minimálně aby byla udělaná koupelna a záchod.
uživatel
Ozzy
19.3.2021
@kajik:

Jsme z prahy a chceme koupit nekde tak do hodiny cesty. Maximalne tak v tom Moste tak jak propaguje tady pan Zajic. Ikdyz uz to je lehce pres hodinu. Trochu uz to tam zname protoze manzelka tam ma babicku.

Chceme koupit uz neco slusnejsiho. Rekonstrukci urcite delat nebudeme.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.