co napsat do inzerátu na pronájem a kam ho dát

uživatel
jery
6.10.2021
Zdravím všechny,
Jelikož pronajímám byt(sám) s severních čechách ,kde není velká zaměstnanost a určitě bych řekl že je to specifická oblast,úplně odlišná např. od Prahy ,tak i skladba nájemnníků tomu odpovídá. Ačkoliv výslovně chci ,aby zájemci napsali o sobě alespoň pro kolik je to osob, většinou dostanu odpověď : Je byt volný ? nebo: mám zájem o prohlídku. berete příspěvky na bydlení ? nevadí že jsme romové ? nešla by snížit kauce ? ačkoliv má každý možnost na servu zdarma ověřit si bezdlužnost, ještě nikdo to neudělal.proto jsem do inzerátu napsal : Preferuji osoby v trvalém pracovním poměru. bez exekucí. No, přestali se ozývat zájemci a to úplně, sem tam nějaká rozvedená mamina.
myslíte že je to tím že inzeruji na bezrealitkách, že tam chodí tyhle typy lidí ? Mám to dát na nějaký dražší server?už inzeruji 8 měsíců .
uživatel
jirkar
6.10.2021
@jery:

Ono je lepší ten inzerát formulovat v pozitivním duchu.

Jakmile tam člověk napíše nějaké takové negativní věci o exekucích, tak to může paradoxně odradit i ty slušné lidi. Je to takový psychologický efekt. Může to budit podvědomě dojem, že by o takový byt měli zájem spíš lidi s exekucema.

Já píšu do inzerátu maximálně to, že preferuji zaměstnané či podnikající nájemníky.
uživatel
Radim
6.10.2021
Na tom co píše @jirkar bude asi něco pravdy. Mám podobnou zkušenost.

Ono je stejně jedno, co tam napíšete, ale ty nejproblémovější lidi vám budou stejně na inzerát odpovídat. Nedá se nic dělat, jenom prověřovat a odmítat lidi dokuď se neozve někdo normální.

uživatel
kajik
7.10.2021
@jery:

Osm měsíců je hodně. Normálně mi to trvá max jeden měsíc.

V jakém stavu je ten byt? Máte to dobře nafocené? Jakým způsobem jste stanovil cenu? Nejlepší by bylo postnout sem odkaz na inzerát.

Lidi většinou napíšou jenom "mám zájem" nebo něco takového. To je normální. Pokud poslal číslo, tak mu zavolám a zeptám se na všechno, co mě zajímá. Nebo mu odpovím a napíšu mu otázky do mailu.
uživatel
jery
7.10.2021
zde je odkaz na inzerát ,kdyby Vás něco napadlo, jestli s tím obejít fabriky nebo nevím
https://www.bezrealitky.cz/nemovitosti-byty-domy/490397-nabidka-pronajem-bytu-u-kostela-jablonec-nad-nisou
uživatel
kajik
7.10.2021
@jery:

Pár postřehů:

1) Jste si jistý, že je byt po celkové rekonstrukci? Přijde mi, že je tam spousta věcí staršího data. Např. obklady v koupelně, vana bez přední stěny, kulaté umyvadlo, kryty stoupaček, dveře, kování dveří... Když to tam takhle napíšete, každý se stejně podívá na fotky a řekne si, že ty informace v popisku nejsou úplně přesné a raději si vybere jiný byt.

Asi bych psal "po částečné rekonstrukci".

2) Kauce je docela vysoká. Já dávám většinou 1-2 holé nájmy.

3) formulace "Do poptávky -VŽDY - pište ..." zní nějak nepříjemně. Řekl bych, že by to mohlo někoho odradit. Je lepší to tam vůbec nepsat. Až teprv když se mi někdo ozve, tak se ho teprve ptám na otázky v kolika lidech tam budou bydlet, jestli jsou kuřáci a podobně.
uživatel
jery
8.10.2021
s tou rekonstukcí máte pravdu ,není to kompletní, ale zase jsem dal cenu níže, můžu to samozřejmě přepsat

s tím že po nich chci aby o sobě něco napsali ,souvisí výše záloh když je to pětičlenná rodina tak budou mít vyšší zálohy. a bez popisu zase píšou realitky ,které ze mne chtějí vyloudit číslo a dostat se na prohlídku. to VŽDY - asi smažu ,oni to lidi stejně ignorují.

kauci musím nechat ,je to síto, minule jsem skončil s neplatiči u soudu (už jsou oddlužení ,takže nic nedostanu)
a jinou pojistku nemám.jedině teď napíšu že kauci po roce vrátim ,to už by mohlo být jisté že mají dobrou platební morálku. dávat smlouvu na 3 měsíce asi nemá smysl to by se nikdo nenastěhoval, myslím .
uživatel
kajik
8.10.2021
No jak myslíte, jestli je lepší vybrat o 5k větší vratnou kauci, ale mít byt 8 měsíců prázdný (škoda 80k plus energie)

Neplatiči jsou problém, to ano. Bohužel jsou i takoví, kteří si vezmou půjčku na uhrazení vysoké kauce a nájem stejně neplatí. Nedávno se tohle stalo známému. Chce to spíš prověřovat nájemníky na exekuce a insolvence.
uživatel
jery
8.10.2021
@kajik:

tohle fakt nevim. ale bojim se když snížím kauci že to přiláká neplatiče.samozřejmě, můžu to zkusit ,teď už zkouším všechno.můžou být lidi kteří platí vše jenom z výplaty a nemají navíc a můžou být spolehliví.pak bych dával smlouvu tedy jen na půl roku.a když to nepomůže tak jedině přes nějakou agenturu např ten dokonalynajemik.cz
uživatel
miguel
8.10.2021
@jery:

Slušnej člověk platí nájem jako první věc každej měsíc. Nemůžeš to brát tak, že když nemá našetřeno, že je to hned ňákej neplatičskej póvl. Každej se nenarodil v bohatý rodině nebo třeba neumí našetřit, ale většina lidí by si nedovolili nezaplatit nájemný.
uživatel
jery
8.10.2021
ok, kauci jsem tedy snížil na 20 000, uvidíme jestli to nějak pomůže, kdyžtak dám ještě míň.a podmínku že mají vždy psát něco o sobě jsem smazal.
uživatel
miguel
9.10.2021
@jery:

Nechci rejpat ale máš tam na jednom místě napsaný kauce 25k a hned pod tim kauce 20k. Pak tam máš napsaný, že byt je po kompletní rekonstrukci, ale fotky říkaji jinej příběh. Zkus se na to podívat očima nájemníka jestli bys na takovej inzerát sám reagoval.
uživatel
jery
9.10.2021
a jo, já to přepsal akorát v kolonce a né v textu. ještě jsem tam přepsal rekontrukci na částečnou ať je to tedy férové .
uživatel
jery
28.10.2021
tak za 2 tydny podepisuji smlouvu , dekuji vsem




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.