Ateliér Ústecko

uživatel
PetrS
24.10.2023
Dobrý den,
je zde někdo, kdo pronajímá nebytové prostory - ateliéry? Zajímalo by mě, kolik je s tím komplikací a odlišností od klasického bytu při pronajímaní, jestli je výrazně složitější najít nájemníky, když zde nemohou mít trvalé bydliště apod.. Jde mi zejména o oblast okolo Prahy v dojezdové vzdálenosti do 15 minut.
Můj druhý dotaz je na lokalitu severních čech - Ústecký kraj, např. Most, Chomutov, Kadaň.. Dle inzerce to vypadá, že je zde přebytek nabídky na poptávkou, mohl by se někdo podělit o zkušenosti s pronajímaním v těchto městech? Zda trvá dlouho najít nájemníky a například kdyby se nedařilo byt udat, tak jak komplikované je potom jej prodat, když je zde v nabídce mnoho jiných bytů.
Díky za jekékoliv postřehy!
uživatel
Radim
25.10.2023
V Ústeckém kraji mám nějaké byty. Není problém pronajmout. Asi není dobré spoléhat na to, že se byt rychle prodá. Když se na prodej spěchá, cena musí jít dolu.

S těmi ateliéry, je to právně takové na vodě. Ale trvalé bydliště tam myslím klidně zapíšou. Úředník se nedívá na číslo bytu, takže ani nepozná, jestli je to byt nebo ateliér.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.