Pronajmout levne a rychle nebo pomalu a draze?

uživatel
luki
5.5.2021
Mam takovou spis filozofickou otazku. Co je lepsi? Pronajmout byt trochu levnejs aby se hned obsadil nebo dat vysokou cenu a cekat treba 2 mesice nez se nekdo ozve? Ma nekdo statistiku co vychazi lip?
uživatel
Radim
6.5.2021
Trochu dráž a klidně pomaleji. Pokud už mi zůstane nějaký byt třeba měsíc prázdný, využívám ho jako kancelář, nebo jako zázemí k rekonstrukci dalších bytů v domě.
uživatel
kajik
6.5.2021
Těžko říct, co je vlasntě vysoká cena. Snažím se nastavit cenu na hranici toho, co jsou ještě nájemníci ochotní za daný byt platit. Je to vysoká cena? Nebo je to přesně ta správná tržní cena?

Byty většinou pronajmu max do dvou měsíců, ale spíš rychleji. Dokud je byt prázdný, tak v něm podle možností dělám drobné úpravy, vylepšení, úklid apod.
uživatel
miguel
11.5.2021
Tak ze zkušenosti - od určitý částky se ti nebude vůbec nikdo ozývat. Když zlevníš třeba o 500 Kč, tak najednou volaj mraky lidí. Takže spíš to chce strefit tu ideální částku. Chce to kouknout za kolik se normálně pronajímá a spočítat si zhruba průměr. Nebo zkusit trochu vyšší cenu a pak po stovkách ubírat dokud nezačnou lidi volat.
uživatel
JiriX
19.5.2021
raději o trochu levněji, aby se pronajal hned. pokud bych dal byt o 10% dráž a byl by kvůli tomu dva měsíce prázdný, vrátí se mi to až za dvacet měsíců. nájemci v bytě vydrží v průměru tak 2-3 roky, ale pokud je byt předražený, tak je to spíš půl roku až rok.
uživatel
Radim
23.5.2021
Od výše pronájmu se dost často odvíjí i cena nemovitosti. Pokud pronajmu o tisícovku dráž, zvýší to cenu nemovitosti minimálně o 100 tisíc. Takže když chci určitou nemovitost prodat nebo použít jako zástavu, určitě se mi vyplatí pronajmout za vyšší cenu, i když bude třeba měsíc prázdná. Takhle to funguje hlavně u komerčních nemovitostí - obchodní prostory, bytové domy... Ale může to mít vliv i na cenu investičních bytů.
uživatel
jirkar
26.5.2021
Dělám byty ve vyšším standardu a pronajímám je hlavně cizincům. Běžně se mi daří pronajmout o dost dráž než je průměr. Neobsazenost mi vychází v průměru tak kolem deseti procent, ale nemám tolik bytů abych mohl dělat statistiku.
uživatel
Stephen Miller
Před 13 dny
Když už mluvíme o bytech, chci se zeptat, jak můžete rychle odstranit stavební odpad z domu? Udělali jsme opravy a na celé ploše domu zůstalo mnoho polyetylenu, stejně jako zbytky cementu na podlaze a další. Kde si v Praze můžete objednat kvalitní úklid odpadu po rekonstrukci?
uživatel
Vasima
Před 13 dny
Nemám moc ráda všechny tyhle pronajaté byty, ale někdy se bez nich člověk neobejde, zejména když cestuje služebně. Jsem často v Praze, ale vždy si rezervuji klinging https://mistrhouse.cz/cz/sluzhba-uborki/ Než se ubytuji.
K úklidovým službám organizovaným pronajímateli nemám důvěru, omlouvám se, nechci se nikoho dotknout. Jen mám špatné zkušenosti a s důvěryhodnou úklidovou službou se cítím dobře.
uživatel
Sultan
Před 7 dny
Pro rychlé odstranění stavebního odpadu z vašeho domu v Praze se musíte obrátit na odborníky, kteří vám poskytují profesionální úklidové služby. V Praze je k dispozici mnoho online společností, které efektivně uklidí váš dům a odvezou odpad. Můžete hledat na internetu.
uživatel
Jacob Webb
Před 7 dny
Stavební odpad je problém. Trvá to dlouho, než se to dá dohromady. Mohou tam být i drobnosti. Například zbytky montážní pěny nebo i křivé hřebíky. Je to tak únavné, že se to všechno dá dohromady. Pro tyto účely je samozřejmě jednodušší zavolat speciální brigádu.
uživatel
Oliver
Před 7 dny
Stavění je vždy velká bolest hlavy. Je dobře, když bydlíte vedle staveniště a když k němu musíte dojet daleko. Například když jsem stavěl, bydlel jsem v jiném městě. A každý den jsem musel jezdit do jiného města, abych dohlížel na stavební práce mého nového domova. A stavební odpad je také bolest hlavy. Všechno se muselo spálit. Ale je lepší samozřejmě zavolat řemeslníky, kteří vyčistí celé hřiště od tohoto odpadu.




Děkuji slušným lidem, že nevkládají spam. Fórum se průběžně promazává, takže obtěžující zprávy zde dlouho nevydrží. Nezákonné nabídky půjček budou hlášeny na Policii ČR.